Ölands äldsta och mest erfarna kiteskola

Vi har arrangerat kitekurser sedan sommaren 2007 och är certifierade enligt KSA/IKO. Under vintern driver vi Sälens kiteskola, vilket innebär att vi utbildar inom kitesurfing året runt.

Under åren har vi arbetat hårt med att utveckla våra skolors pedagogik och metodik. Vårt mål är att alla våra elever ska känna sig nöjda när de lämnar oss. Vi är mycket stolta över att de flesta av våra elever kommer till oss via rekommendation.

Vi tror att anledningen till vår popularitet är att vi älskar vårt jobb och verkligen brinner för att se varje elevs utveckling.

Anders Rolf

Vår huvudinstruktör och den som driver Öland Kitesurfers. Anders har kitat sedan 2003 och han gillar bäst när det blåser riktigt mycket och han får rida de stora vågorna. Han är också en hejare på att hoppa riktigt högt.

Öland Kitesurfers drivs av Anders Rolf som har kitat sedan 2003, han har hållit kitekurser sedan 2008 och är certifierad kiteinstruktör. Anders har även en lärarutbildning i ämnena naturkunskap och idrott & hälsa.

Under vintern utbildar han vid Sälens Kiteskola som han även driver.

Anders sitter även med i styrelsen i Svenska Kiteförbundet.

Bertil Östensson

Bertil har kitat sedan 2003, och har arbetat som instruktör både i Sverige och Australien. Han gillar bäst att köra freestyle.

Bertil arbetar som läkare. Han var med och grundade Öland kitesurfers och hjälper numera bara till som instruktör vid behov.

Om ni ser en kille köra motorcykel i flip-flops över Ölandsbron, med full kiteutrustning lastad på ryggen, då är det garanterat Bertil.

Charlotte Uebel

Charlotte har kitat sedan 2008. Hon är en allroundkitare som varierar sig och inte riktigt kan bestämma sig för vilken gren av kitesurfing hon tycker är roligast. Hon tycker heller inte att det sköna hänget på stranden mellan två sessions är fy skam.

Charlotte har instruerat i både kitesurfing och snowkiting.  Hon är utbildad lärare och kombinerar sitt pedagogiska lugn med sprudlande energi och massor av glädje.

© Öland Kitesurfers 2020